Markberg heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in de
strategie van het merk binnen verantwoorde productie; een GRS-certificering.

Met betrekking tot onze leerproductie hebben we bij Markberg ons doel bereikt in 2021 met zowel de LWG-certificering van looierijen in India als de implementatie van een innovatief zero waste-concept voor de gehele tassencollectie, dat ervoor zorgt dat er geen leer wordt verspild. Beide waren ambitieuze doelstellingen waar we lange tijd vol overgave aan hebben gewerkt.

Nu hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt; een GRS-certificering van Markberg als merk.

GRS staat voor "Global Recycled Standard". De certificering garandeert dat het merk voldoet aan hoge internationale normen
voor zowel traceerbaarheid en verificatie van gerecyclede producten als sociale verantwoordelijkheid in de vorm van arbeidsomstandigheden.

Mette Astrup, Owner & Creative director:

"De GRS-certificering van Markberg is een belangrijke mijlpaal en we zijn erg trots dat we dit hebben bereikt, want de certificering is een zeer veeleisend proces. We twijfelen er echter niet aan dat gecertificeerde producties in de toekomst volledig elementair zullen zijn. De consument moet de garantie hebben dat het product daadwerkelijk op verantwoorde wijze is vervaardigd - zowel uit milieu- als sociaal oogpunt. Er is vandaag veel te veel greenwashing op de markt en het is onmogelijk om door de vele boodschappers heen te kijken die merken communiceren. Certificeringen bieden de garantie dat er controle is op meer dan alleen de keuze van materialen."

"We zijn zeer ambitieus als het gaat om het waarborgen van een verantwoorde en duurzame productie - zowel op het gebied van leer als op het gebied van de lijn van gerecycled plastic van Markberg. Certificeringen zorgen ervoor dat we een gemeenschappelijk uitgangspunt krijgen waar onze klanten, zowel de consument als de retail, zekerheid in kunnen vinden. Wij werken er hard aan om ervoor te zorgen dat Markberg een absolute
koploper is op het gebied van verantwoorde productie van tassen en accessoires. Om dit te bereiken zien we bij Markberg certificeringen als de basis."