"If we all do a little bit. A little bit can become a whole lot."

ONZE VISIE

Bij Markberg geloven we dat je soms niet iets nieuws nodig hebt om iets geweldigs te creëren. Soms heb je alles al wat je nodig hebt.


We hebben een overvloed aan afval op onze planeet. Afval verdwijnt niet zomaar. Het blijft honderden jaren bestaan en blijft zich opstapelen in onze oceanen en op onze stortplaatsen en vormt een ernstige bedreiging voor het milieu. Omdat we in de mode-industrie zitten, vinden we het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor de afdruk die we achterlaten op de wereld, en daarom wilden we een doel vinden voor een deel van het afval. Door gebruik te maken van wat we al hebben, werd MARKBERG RECYCLED gecreëerd en blijft het de agenda voor afvalbeheer helpen bepalen.


Ontdek de producten hier: RECYCLED

GLOBAL RECYCLED STANDARD

Het is uiterst belangrijk voor ons om te kunnen verifiëren dat onze producten worden vervaardigd met veel aandacht voor zowel de mensen die ze produceren als voor het milieu.


Daarom zijn al onze RECYCLED-producten vervaardigd uit GRS-gecertificeerd materiaal. De Global Recycled Standard is een productnorm voor het traceren en verifiëren van de inhoud van gerecycleerde materialen in een eindproduct. De norm is van toepassing op de volledige toeleveringsketen en behandelt traceerbaarheid, milieuprincipes, sociale vereisten, chemische inhoud en etikettering.


GENANVENDT POLYESTER

Alle polyester tassen van Markberg zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Hieronder lees je meer over het proces en de kwaliteit van deze producten.

Het proces:

Gerecycled polyester is garen gemaakt van gerecycled plastic. In ons geval plastic flessen. Bij het recyclen van plastic flessen worden ze schoongemaakt en versnipperd tot vlokken, voordat ze worden gesmolten tot kleine pellets. Deze pellets worden omgezet in garen, dat wordt gebruikt om stof voor de tassen te maken. Het afval van de een is letterlijk de schat van de ander.

De kwaliteit:

De kwaliteit van een product staat voorop bij alles wat we doen, net als duurzaamheid, en recyclen betekent zeker niet inleveren op kwaliteit. Al onze gerecyclede polyester tassen zijn gemaakt van scheurvast en waterafstotend materiaal, zodat ze heel lang mee kunnen.


Ontdek de producten hier: RECYCLED