Sociale verantwoordelijkheid

Bij Markberg zijn we ons zeer bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We werken voortdurend met verschillende
initiatieven en hieronder kun je lezen welke acties tot nu toe zijn ondernomen.

Gedragscode

Mensenrechten
Markberg ondersteunt en respecteert de bescherming van internationaal uitgevaardigde mensenrechten, en samen met onze zakenpartners zorgen wij ervoor, dat zij niet medeplichtig zijn aan hetschendingen van mensenrechten.

Arbeid
Markberg ondersteunt en respecteert de vrijheid van vereniging en het recht op collectieve onderhandelingen. Wij streven ernaar, alle vormen van dwangarbeid, kinderarbeid en discriminatie in arbeid en beroep uit te bannen.

Milieu
Markberg steunt en respecteert een voorzorgsbenadering van milieu-uitdagingen en onderneemt initiatieven om een
grotere milieuverantwoordelijkheid te bevorderen en de ontwikkeling en verspreiding van milieuvriendelijke technologieën aan te moedigen.

Anti-Corruptie
Markberg steunt en respecteert de strijd tegen corruptie in al haar vormen, inclusief afpersing en omkoping.

Welzijn van dieren
Markberg steunt en respecteert de bescherming van bedreigde dieren en onthoudt zich van leer dat afkomstig is van bedreigde diersoorten. Het leer dat wij voor onze producten gebruiken is een bijproduct en afkomstig van dieren die gefokt zijn voor de levensmiddelenindustrie.

Als je onze gedragscode in zijn geheel wilt lezen, kun
je contact met ons opnemen via contact@markberg.com.

Onze verantwoordelijkheid

MEER DAN ALLEEN EEN PRODUCT
Markberg is de titel van een waar liefdesverhaal en met ware liefde komt een grote verantwoordelijkheid.

 

Niet alleen met betrekking tot het eigenlijke product, maar ook door de verplichting om onze invloed op het milieu en de mens te verbeteren. Wij richten ons op het continu meer duurzaam en verantwoordelijk zijn, en wij werken constant aan het opbouwen van een lange termijn succesvol bedrijf dat ten goede komt aan de wereldwijde samenleving.

 

Ons doel is om op een duurzame manier te ontwerpen en te produceren, waarbij producten van hoge kwaliteit een leven lang mee kunnen gaan. Vandaag de dag is onze maatschappij in veel opzichten gebaseerd op een
wegwerpcultuur en -mentaliteit. Met Markberg willen we de tegenovergestelde richting opgaan.

 

Wij sluiten nooit compromissen bij het creëren van een product en combineren tijdloos design met hoge kwaliteit. Wij hebben hoge verwachtingen en eisen aan onszelf en aan de mensen met wie wij samenwerken. Wij werken alleen samen met mensen en fabrieken die wij zorgvuldig hebben geselecteerd om er zeker van te zijn dat wij kunnen vertrouwen op een hoog kwaliteitsniveau en goede omstandigheden bij onze productie.

 

Hieronder volgen voorbeelden van onze keuzes en waarden:

Onze producten

Het gebruikte leder is een bijproduct van dieren die gefokt zijn voor de voedingsindustrie. Het leder is niet afkomstig van met uitsterven bedreigde diersoorten of exotische dieren. Alle producten met croco- of slangenlook zijn gemaakt van rundleer met reliëfdruk.

Door het gebruik van YKK ritsen van hoge kwaliteit in onze producten, verlengen we de levensduur van de producten.

We gebruiken alleen katoenen voering in al onze tassen, omdat we de levensduur van de producten willen verlengen. Andere stoffen die gewoonlijk voor voering worden gebruikt, zijn niet duurzaam voor langdurig gebruik. Op al onze producten staat partij-informatie afgedrukt op het wasetiket. Dit garandeert de traceerbaarheid van het individuele product.

Wij zijn bezig het gebruik van echt bont in onze producten geleidelijk af te bouwen.

Wij werken aan de invoering van het gebruik van biologisch katoen in 100% van onze producten.

Milieu

Wij zorgen ervoor dat al onze producten voldoen aan de Europese REACH-verordening, en dus geen Chroom (VI) bevatten. Wij voeren onze eigen regelmatige testen uit, volgens ons eigen chemische testprogramma.

Silicagelzakken worden veel gebruikt in de industrie om vocht en schimmel in de verpakking te voorkomen, maar de Silicagelzakken hebben een ongelukkige invloed op het milieu en de mens. In plaats daarvan gebruiken wij Micro-Pak® als een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief.

Wij zorgen ervoor dat de kartonnen dozen die wij van onze fabrieken ontvangen, worden hergebruikt wanneer wij onze goederen naar de detailhandel verzenden. Als de dozen niet bruikbaar zijn, worden ze gerecycled. Hetzelfde geldt voor plastic en andere materialen die we tegenkomen.

We zorgen ervoor dat leer van onverkochte producten wordt geüpcycled, zodat jonge mensen in de gemeenschap creatief kunnen zijn en het leer voor andere doeleinden kunnen gebruiken.

Leveranciers

Wij werken alleen met een klein aantal zorgvuldig geselecteerde fabrieken in Europa en Azië. Wij bezoeken alle leveranciers regelmatig en ten minste eenmaal per jaar. Het is voor ons belangrijk om de omstandigheden en het management zelf goed te keuren.

Onze ethische richtlijnen en principes, zoals vermeld in onze Gedragscode, zijn door al onze fabrieken aanvaard en ondertekend.