OVER ONS


WIE IS MARKBERG?

 

Markberg is de titel van een waargebeurd liefdesverhaal. De liefde voor creëren, een verschil maken en voor elkaar.


De naam van het merk staat voor de oprichters, Mette Astrup (MA) en Rune Klemmensen (RK), die zowel professioneel als op persoonlijk vlak partners zijn.


We mixen altijd zaken met plezier! Niet alleen als het gaat om onze manier van werken, maar ook als het gaat om onze producten. Alle producten van Markberg hebben een moderne uitstraling en zijn voorzien van doordachte, functionele details. Het is makkelijk om verliefd te worden op het design van een product, maar functionaliteit is cruciaal om die liefde een leven lang te laten duren.


Bij Markberg geloven we in kwaliteit. Wij zetten alles op alles om producten te ontwerpen die je jarenlang kunt gebruiken. Prachtige producten die je niet na een korte periode van gebruik weggooit. Wij sluiten nooit compromissen, dat zit gewoon niet in onze aard.

 

Welkom in onze wereld!

 

 ONZE WAARDEN

 

Markberg staat voor eenvoud en strak, Scandinavisch design gecombineerd met unieke details. Functionaliteit en handgemaakte details zijn belangrijke elementen in onze ontwerpen.


De kernwaarden van Markberg zijn kwaliteit, duurzaamheid en tijdloos, Scandinavisch design. We sluiten nooit compromissen - niet als het gaat om materialen of de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de productie van de producten. Het is belangrijk voor Markberg om trots te kunnen zijn op de dingen die we doen - tot en met elke arbeider in de fabrieken.


In de prachtige omgeving bij Vejle Fjord ontwerpt Markberg elk jaar twee hoofdcollecties en drie kleinere collecties. De producten zijn gemaakt van echt leer dat afkomstig is van hooggekwalificeerde fabrikanten van verschillende plaatsen over de hele wereld.


"Goede kwaliteit is als goede wijn. Het wordt alleen maar beter met de tijd."

 

 PASSIE VOOR DUURZAAMHEID

 

Mette en Rune zijn altijd al gepassioneerd geweest over duurzaamheid. Daarom maken goede materialen en duurzame keuzes al sinds het prille begin deel uit van het DNA van Markberg.


De focus op duurzaamheid is door de jaren heen alleen maar sterker geworden. Dit heeft bijvoorbeeld geresulteerd in een tassencollectie van gerecyclede plastic flessen, die in 2020 is gelanceerd.


Bij Markberg zijn we altijd bezig met creatieve en duurzame oplossingen die kunnen helpen het milieu te beschermen. Je kunt hier lezen over alle initiatieven die we tot nu toe hebben geïmplementeerd.


 


 

 

TERUG NAAR HET BEGIN...

 

Het idee voor Markberg ontstond in 2008, toen Mette een nieuw paar handschoenen moest kopen. Ze had moeite om handschoenen te vinden die zowel designdetails als functionaliteit konden bieden.

 

Mette en Rune hebben allebei ondernemerswortels, dus voor hen duurt het nooit lang voordat gedachten worden omgezet in daden, en al snel begonnen ze met de ontwikkeling van designerhandschoenen van hoge kwaliteit. Dit bleek een succes te zijn, en de tassen kwamen snel hierna.


Sinds 2008 werken Mette en Rune hard aan het ontwerpen van kwaliteitsproducten die voldoen aan de fundamentele kernwaarden van Markberg, en die bovendien in de smaak vallen bij de klanten. In de loop van de tijd hebben de twee gepassioneerde ondernemers de Markberg-familie uitgebreid met bekwame en toegewijde medewerkers, die zich samen inspannen om het merk verder te ontwikkelen en klanten een uitstekende ervaring te bieden.