Wist je dat alle leren tassen van Markberg geproduceerd worden zonder leerafval?

WAT BETEKENT ZERO WASTE?

Markberg is pionier op het gebied van zero waste lederproductie. Dit wordt bereikt door een toewijding aan het vinden van alternatieve toepassingen voor afval leer ook wel bekend als "schroot leer" dat wordt afgesneden in de normale productie.

 

Alle leren tassen en kleine lederwaren van Markberg worden geproduceerd met 0% leerafval. Het afvalleer dat bij de normale productie wordt afgesneden, is niet alleen een verspilling van waardevolle grondstoffen, maar dreigt ook als afval op stortplaatsen terecht te komen.

 

Het zit diep in het DNA van Markberg om te werken met een hoge mate van verantwoordelijkheid op alle niveaus en in alle stadia van de productie. Ons nulafvalconcept is de sleutel tot veel duurzame producten. Door ons zero waste concept bereiken we een meer verantwoorde lederproductie omdat we onze normale afvalmaterialen gebruiken voor duurzame kwaliteitsproducten.

ZERO WASTE VERZEKERT DE BAAN VAN FABRIEKSARBEIDERS

Naast het optimaliseren van de hulpbronnen heeft ons nulafvalconcept nog een ander belangrijk voordeel: fabrieken kunnen de werkstroom het hele jaar door stabiliseren en er zo voor zorgen dat de fabrieksarbeiders een vaste baan hebben.

In India, waar onze tassen worden geproduceerd, is het normaal dat slechts één gezinslid in het levensonderhoud van het hele gezin moet voorzien. Daarom is het des te belangrijker dat alle fabrieksarbeiders een vaste baan hebben, want het heeft grote persoonlijke gevolgen voor gezinnen als arbeiders zonder werk komen te zitten door seizoensgebonden schommelingen in de fabrieken.

Aangezien het leerafval wordt gebruikt voor onze unieke Markberg Upcycled artikelen, helpt Markberg ervoor te zorgen dat de fabrieken kunnen profiteren van tijden met minder productieorders. De langzamere periode in de fabriek wordt gebruikt voor het verwerken van afvalleer, wat betekent dat de werknemers het hele jaar door verzekerd zijn van een vaste baan.

MARKBERG ZERO WASTE LEER IN DE PRAKTIJK:

Al het afvalleer van de Markberg productie wordt hergebruikt voor verschillende doeleinden door deze stappen te volgen:

- Eerst worden de grootste stukken afvalleer gebruikt voor kleine lederwaren zoals portefeuilles en sleutelhangers.

- Vervolgens worden de kleinere afgedankte lederen delen geupcycled tot nieuwe hoogwaardige lederen producten door er patchwork panelen van te maken. De Markberg Upcycled collectie ligt binnenkort in de winkels en online.

- Tenslotte worden de kleinste stukken afvalleer verwerkt tot lederen planken die vervolgens worden gebruikt als lederen versterking in Markberg tassen.