LEDER VERZORGING EN TYPES

 

Wist je dat je lederen producten verzorging en onderhoud nodig hebben, net zoals je lichaam dat heeft?

We denken allemaal vaak hetzelfde: "Ik doe het morgen wel".

 

Maar vergeet je het niet te doen? Als je wilt dat je tas nog vele jaren meegaat, is het een goed idee om het leer af en toe te behandelen met verzorgingsproducten. Zo bescherm je je product tegen wind en regen en zorgt je er ook voor. Waarom zou je niet goed voor je tas zorgen?

Ga hier naar onderhoudsproducten voor leer.

 

 

 

ANTIEK LEER

Als je een product hebt dat gemaakt van plantaardig gelooid leer, is het belangrijk dat je alleen biologische verzorgingsproducten gebruikt. Plantaardig gelooid leer is gebaseerd op natuurlijke materialen, die daarom niet bestand zijn tegen verzorgingsproducten met chemische ingrediënten:

 

Organische Protect & Care Spray

Deze spray beschermt het leer tegen vuil, vet en vocht. De spray voedt het leder zonder het gebruik van chemicaliën en beschermt het op olie gebaseerde oppervlak met olijfolie.
Zie product

 

Biologische Crème

Wij raden deze biologische crème aan voor producten van antiek leder, waar het leder in de loop der tijd mat of droog is geworden. Deze lotion beschermt en revitaliseert het leder om het zacht en soepel te houden. De crème voedt het leder zonder het gebruik van chemicaliën en beschermt het op olie gebaseerde oppervlak.
Zie product 

 

 

 

LEDER MET STRUCTUUR

Als je product gemaakt is van een van de soorten gestructureerd leer, zoals nerfleer, rundleer en slangenleer, heeft het natuurlijk ook verzorging nodig. In dat geval is het een goed idee om een van de onderstaande verzorgingsproducten te gebruiken, die je product zowel beschermen als behandelen. Biologische verzorgingsproducten kunnen ook voor deze ledersoorten worden gebruikt.

 

Waterstop Spray

Deze spray beschermt het oppervlak van het leder tegen vuil, vet en vocht. De spray voedt het leder, frist de kleuren op en laat het leder ademen. De spray biedt ook UV-bescherming.
Zie product

 

Leder Lotion

Gebruik een lederen lotion als het leder na verloop van tijd mat of droog is geworden. Deze lotion beschermt en revitaliseert het leder en houdt het zacht en soepel. De lotion is gebaseerd op aloë vera en waardevolle oliën die speciaal zijn ontwikkeld voor kwaliteitsleer.
Zie product

 

 

 

SUEDE

Suède is een leersoort met een noppenafwerking, wat vaak resulteert in een tas met een zachte uitstraling.

Bij het kopen en verzorgen van suède is het belangrijk om te weten dat suède helaas niet 100% kleurecht is. Dit is niet omdat Markberg leer van slechte kwaliteit gebruikt - verre van dat! Daarom raden wij altijd aan om je suède product voor gebruik te behandelen met een impregneermiddel. Dit versterkt het leer en de kleur van de tas en beschermt tegen water en vocht. Het impregneermiddel kan het suède niet 100% kleurecht maken, maar het kan wel helpen.

 

Waterstop Spray

Deze spray beschermt het oppervlak van het leer tegen water, vocht, vuil en vet. De spray voedt en verfrist het leder en laat het ademen. De spray biedt ook UV-bescherming.
Zie product

 

 

 

LAMSLEER

Als je een product hebt dat gemaakt is van lamsleer, is het belangrijk dat je alleen verzorgingsproducten gebruikt die organic zijn, omdat lamsleer geen verzorgingsproducten met chemische stoffen kan verdragen. Lamsvel is een delicaat materiaal,  dat regelmatig en grondig moet worden verzorgd.  Het is een goed idee om de volgende verzorgingsproducten te gebruiken:

 

Organic Protect & Care-spray

Deze spray beschermt het leer tegen vuil, vet en vocht. De spray verzorgt het leer zonder gebruik van chemicaliën en beschermt het oppervlak met olijfolie.
Zie hier meer

 

 

Organic Cream

Wij raden deze organic crème aan voor je product, dat is vervaardigd uit antiek leer en lamsleer, als het leer na verloop van tijd dof of droog is geworden. Deze lotion beschermt en revitaliseert het leer zodat het zacht en soepel blijft. De spray verzorgt het leer zonder gebruik van chemicaliën en beschermt het oppervlak met olijfolie.
Zie hier meer